SATE AYAM


Saté is van oorsprong een Indonesisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. Saté wordt in Indonesië meestal gegeten met witte rijst (nasi putih) of met blokjes kleefrijst (lontong), ketupat (of kupat, rijst gestoomd in klapperblad), komkommer, rauwe ui of "atjar ketimoen" (een atjar met komkommer).
Naar de gebruikte soort vlees worden verschillende soorten saté onderscheiden. De bekendste zijn:
- saté babi (sate babi - varken)
- saté ajam (sate ayam - kip)
- saté kambing (sate kambing - geit)
- saté udang (sate udang - garnaal)
Ook streken en steden hebben hun eigen saté-varianten. De bekendste zijn:
- saté Betawi (Jakarta)
- saté Blora (Midden-Java)
- saté Madura of Madoera
- saté Padang

Maak jouw eigen website met JouwWeb