NASI GORENG


"Nasi"dat gekookte rijst betekent, en "goreng", dat gebakken betekent.
Nasi goreng wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht. Een internetenquête uitgevoerd door CNN International in 2011 gehouden onder 35.000 mensen zette nasi goreng op nummer twee in de lijst van '50 heerlijkste gerechten in de wereld na rendang
In Indonesië kent men onder andere:
- Nasi goreng ikan asin/met gebakken gezouten vis: één van de bekendste varianten
- Nasi goreng jawa: gekruid met paprikapoeder
- Nasi goreng kambing/geit
- Nasi goreng pete: met petehbonen
- Nasi goreng putih: gemaakt met sojasaus en niet met ketjap
De basisingrediënten van nasi goreng zijn: afgekoelde gekookte rijst, olie of boter, ketjap of sojasaus. Deze ingrediënten kunnen onder andere aangevuld worden met Spaanse peper, ui en knoflook. Nasi goreng kan geserveerd worden met bawang goreng (gebakken ui), spiegelei, atjar, sambal, kroepoek, sate en pindasaus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb